Çfarë e bën të rrallë një sëmundje të rrallë?

Në Bashkimin Evropian, një sëmundje konsiderohet e rrallë kur prek më pak se një në 2.000 njerëz. Në SH.B.A., ai numër është më pak se 200.000 njerëz të prekur nga sëmundja në çdo kohë.

Ekzistojnë gjithsej rreth 7000 sëmundje të rralla që, kolektivisht, prekin më shumë njerëz sesa kanceri.

Në të gjithë botën mbi 350 milion njerëz jetojnë me ndonjë sëmundje të rrallë, kurse shumica dërmuese e tyre janë fëmijë.

janë fëmijë.

Sëmundjet e rralla kanë një ndikim të madh tek individët, familjet e tyre dhe shoqërinë në tërësi, ndërsa trajtimi është në dispozicion vetëm për rreth 200 sëmundje të rralla.

sëmundje të rralla

Jemi krenarë që Roche në të kaluarën ka kontribuar në transformimin e jetës së pacientëve me sëmundje të rralla, siç është trajtimi i pacientëve me poliangjit mikroskopik (MPA), limfomë jo-Hodgkin, fibrozë pulmonare idiopatike, hemofili A ose mungesë të hormonit të rritjes.

  • Sëmundjet neuro-muskulore

  • Sëmundjet gjenetike neuro-zhvillimore

  • Sëmundjet e rënda neurogjenetike që janë degjeneruese

  • Rijetki genetski oblici sljepoće

Hoffmann-La Roche Ltd. Basel, Representative Office in Albania, Njesia Bashkiake Nr 5, Rruga Ibrahim Rugova, Sky Tower, 5/3, Tel: +355 4 450 40 32 Fax: +355 4 450 40 45

KontaktNë BotëlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeRreth neshZgjidhjeInovacionHistoriKarrieraPolitikat e privatësisëDeklarata ligjore